Yanina & Bart

trouwen op 11 juli, 2015

Dromen

01 Vlucht Brussel - Tanzania

Zorg jij ervoor dat we niet te voet naar Tanzania hoeven? Zo hebben we ginds nog wat energie over ;-)

02 Dag 1: Aankomst Tanzania & bezoek Arusha

Bij aankomst op Kilimanjaro International worden we naar de Karama Lodge gebracht. Vandaag ontmoeten we de berggids voor een briefing en materiaalcheck. Tijdens onze vrije namiddag bezoeken we Arusha waar we de lokale marktjes kunnen bezoeken.

03 Dag 2: Momela Gate – Mariakamba hut

Na het ontbijt worden we met een transfer naar het Arusha National Park, de Momela Gate gebracht, waar onze gids en dragers ons opwachten. Vanaf de ontmoetingsplaats is het een rustige 3 tot 4 uur durende trekking naar de Mariakamba Hut.

04 Dag 3: Mariakamba hut - Saddle hut

Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de klim naar de top. De eerste 300 meter is nogal steil en zanderig met stenen. Dan gaat we een richel over van ongeveer 15 meter breed met aan beide zijden vrij steile wanden. Eenmaal de top bereikt worden we beloond met spectaculaire uitzichten op de enorme kraterwanden, de askegel en de spectaculaire zonsopgang over de Kilimanjaro. Na een pauze, fotograferen, een hapje eten en drinken keren we terug naar de Saddle Hut. Hoogte van 3.570 m.

05 Dag 4: Saddle hut - Top Mount Meru - Mariakamba hut

Vroeg in de ochtend klimmen we verder naar de top van de Mount Meru, dit neemt ongeveer 5 – 6 uur in beslag. We bereiken een hoogte van 4.566 m. We dalen terug naar Saddle hut om daar dan te lunchen en te relaxen. Na de lunch gaat het verder bergafwaarts naar de Mariakamba hut.

06 Dag 5: Mariakamba hut - Momela gate - Arusha

Na het ontbijt dalen we verder naar de Momela gate gevolgd door een champagne lunch aan de gate. Daarna keren we terug naar Arusha voor een welverdiende douche en rust.

07 Dag 6: Arusha - Lake Manyara

We vertrekken vanuit Arusha naar het Lake Manyara Nationaal Park, gelegen aan de voet van de Great Rift Valley. Het park is bekend om de boomklimmende leeuwen en de grote zwermen roze flamingo’s.

08 Dag 7: Lake Manyara - Serengeti

Na het ontbijt vertrekken we naar de eindeloze vlaktes van het Serengeti Nationaal Park. Het park is wereldbekend door de jaarlijkse migratie. We droppen het materiaal op de kampeerplaats en gaan op safari tot zonsondergang.

09 Dag 8: Serengeti National Park

We brengen de volledige dag door op safari in het Serengeti Nationaal Park waar we met wat geluk de Big Five kunnen spotten (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant).

10 Dag 9: Serengeti - Ngorongoro Crater

Na het ontbijt vertrekken we naar de Ngorongoro krater met safari onderweg. We maken een begeleide natuurwandeling op de kraterrand in de namiddag.

11 Dag 10: Ngorongoro Crater

Vandaag dalen we af naar de bodem van de krater voor een ganse dag safari met picknick lunch. Het bulkt er van de wilde dieren: leeuwen, olifanten, luipaarden, zebra’s, neushoorns, buffels, nijlpaarden, apen en verschillende diersoorten.

12 Dag 11: Ngorongoro Crater - Tarangire

's Ochtends rijden we naar Tarangire voor een ganse dag safari met picnick lunch. Dit nationaal park staat bekend om de duizenden olifanten die er leven.

13 Dag 12: Tarangire - Arusha

We gaan de ganse dag op safari in het Tarangire Nationaal Park met zijn duizenden olifanten. In de namiddag verlaten we het park en rijden we verder naar Arusha

14 Dag 13: Vlucht Arusha - Zanzibar

Door het compleet gebrek aan wegen tussen Arusha en de havenstad Dar Es Salaam, nemen we een vlucht naar Zanzibar met Precision Air. Duimen maar ;-)

15 Dag 13 tot 18: 6 dagen Zanzibar

De laatste week van onze reis brengen we door op Zanzibar in het schitterende Fruit & Spice Wellness Resort. Hier kunnen we genieten van zon, zee en strand, maar vooral van elkaar!

16 Zanzibar (extra) - snorkelen

Zanzibar wordt beschouwd als een van de mooiste snorkelplekken ter wereld door de prachtige koralen en enorme verscheidenheid aan vissoorten. Een paar vaak voorkomende soorten zijn onder andere de koraalvlinder, papegaaivis, harlekijnvis, doosvis, pijlstaartroggen en nog vele andere. Met wat geluk kan je er ook schildpadden, dolfijnen, kreeften, inktvissen en krabben zien. Het diepe water rond Zanzibar trekt ook de echte zeereuzen aan: soms kan je er bultruggen vlakbij de stranden zien. Nog een mogelijke bezoeker is de walvishaai die, ondanks zijn naam en afmetingen totaal onschuldig is.

17 Zanzibar (extra) - kitesurfen

Zanzibar wordt gezien als de nieuwe hotspot voor kitesurfen. Perfect ondiep water voor beginners (wij dus) en freestylers tot aan het rif, op het rif zijn super golven voor de meer ervaren kiters of wave freaks. Zandbodem, blauw water en goede wind maken Zanzibar verder tot een fantastische kite bestemming.

19 Zanzibar (extra) - duiken

Met deze duikinitiatie komen we waar we al snorkelend niet bij konden: de diepste waters die de koralen verbergen waarin barracudas, reuzenmantas en tonijn samen met nog vele andere vissoorten jagen.

20 Zanzibar (extra) - Zeesafari

Op deze reis per Dhow ontdekken we prachtige zeelandschappen bezaaid met kleine atollen, verlaten eilanden, zeegrotten en zandbanken die op een paar uur tijd uit de Indische Oceaan verschijnen. De safari begint in Menai bay, een beschermd marinegebied waar vaak dolfijnen op bezoek komen. We brengen de dag door al snorkelend en relaxend op witte tijdelijke stranden. De safari duurt een hele dag en is inclusief een typische Zanzibar lunch (veel vis, rijst gekookt in kokossap, kreeft en exotisch fruit) op een verlaten eiland. Bij zonsondergang zeilen we terug na een bezoek aan het mangrovewoud in de lagune.

21 Zanzibar (extra) - spice tour & stone town

Heel belangrijk in de cultuur op het eiland zijn de specerijen. Toen de Arabieren naar Zanzibar kwamen, hebben ze grote plantages aangelegd. Zanzibar werd daardoor de grootste exporteur van kruidnagels in die tijd. Tijdens een bezoek aan een plantage leren we al ruikend en proevend over de specerijen en het tropisch fruit op Zanzibar. In de namiddag wordt de tocht voortgezet naar Stone Town. De oude stad is een doolhof van nauwe straatjes met veel interessante historische gebouwen. Je vindt er het Oude Fort, het “House of Wonders”, het Paleis en de oude slavenmarkt. Denk de scooters en de mobiele telefoons even weg… en je hebt het gevoel in het verleden te wandelen.

22 Zanzibar (extra) - wild tour of the north

Een volle dag om het eiland van Zuiden tot Noorden te verkennen. Zanzibar bestaat uit verschillende habitats: de oostkust, die wat droger, minder dicht begroeid en eerder dor is. Hier vind je vooral palmbomem en baobabs. Dit staat in contrast met het groene en dicht beboste Westen en centrum van het eiland. Waar de kuststreek een metamorfose onderging onder invloed van het toenemende toerisme, is het centrum nog onaangeroerd: tijdens de reis over de witte paden bezoeken we kleine dorpen met lemen huizen in het dichte woud waar het leven nagenoeg onveranderd is gebleven.

23 Dag 19: Vlucht Zanzibar - Brussel

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat we veilig weer naar huis kunnen terugkeren om aan de rest van ons leven samen te beginnen ;-)