Van Dam Britt & De Backer Tom

trouwen op 1 augustus, 2015

Dromen

Logeren in de Kalahari woestijn

Intu Afrika is een privaat reservaat langs de Aoub-rivier. De Kalahari leeuw krijgt hier speciale aandacht via een beschermmingsprogramma. Ook de San of Bosjesmannen leven in dit gebied. Hier willen we heel graag 2 nachten verblijven.

Lunch bij Quay Four Waterfront-Kaapstad

Vorige trip wilden we heel graag hier gaan eten maar doordat het zo populair is, was er geen binnenkomen aan. Een gezellige zaak, met prachtig terras en vaak live muziek. Lekker hapje eten, genieten van het mooie Waterfront en ideaal te combineren met Robbeneiland.

Parachutesprong in Kaapstad

We zijn al een paar keer in Zuid-Afrika geweest en zoals jullie weten hebben we hier ons hart verloren. We willen dan ook graag teruggaan in 2016. Een parachutesprong staat daarbij op het lijstje. Fantastische vergezichten, de ultieme adrenalinekick...

Robbeneiland

Onze laatste reis in Zuid-Afrika zullen we met zekerheid nooit vergeten. Halverwege onze reis kregen we het nieuws te horen van het overlijden van Nelson Mandela. Mandela...de man die blank en zwart dichter bij elkaar wist te brengen, geliefd bij allen. Hoe dichter we bij onze laatste stop Kaapstad kwamen, voelden we ook hoe hard dit leefde onder de bevolking. Een bezoek aan Robbeneiland (de gevangenis waar Mandela jarenlang gevangen zat) stond dan ook hoog op ons lijstje. Met veel moeite wisten we een ticket te verzilveren. Ruim op tijd stonden we klaar om de ferry te nemen richting het eiland...tot we het nieuws kregen dat er geen ferry meer zou uitvaren wegens technisch defect. Teleurgesteld zijn we toen uit Kaapstad vertrokken maar wel met het idee om snel terug te gaan en zeker Robbeneiland te bezoeken ;-).

Swakopmund-zeesafari

Superleuk wellicht en mss een beetje minder... Superleuk want er zwemmen vele dolfijnen & zeeleeuwen met de boot mee. Met wat geluk springt er eentje aan dek ;-). Minder leuk want Tom is snel zeeziek maar die kant heeft Britt dan nog nooit gezien...;-)

Victoria Falls

Als afsluiter van onze reis willen we graag de Victoria Falls zien. Olifanten zijn Britt haar lievelingsdieren. Daarom willen we hier een wandeling op een olifant zijn/haar rug gaan doen. Als kers op de taart zouden we graag een helicoptervlucht doen over de Victoria Falls. Een trip met de helicopter is nog een droom en dit te mogen beleven over zulk natuurfenomeen lijkt gewoonweg GEWELDIG ;-)...

Walvissen spotten in St Lucia of Hermanus

Bij onze vorige bezoeken aan ZA hebben we nooit de kans gehad om een walvis te spotten omdat we altijd buiten het seizoen waren of door tegenslag. Zo ging het op onze eerste ZA reis samen. We logeerden in het pittoreske St Lucia. Op de dag van afspraak, om walvissen te spotten, stonden we om 5h dapper (maar met kleine oogjes) te wachten op onze gids...Neenee, we hadden pech het zou niet doorgaan wegens teveel wind. Walvissen spotten blijft dan ook hoog op ons verlanglijstje staan.