Pieternel & Kristof

trouwen op 14 oktober, 2017

Dromen

Amerika! Huwelijksreis

In 2015 begon ons avontuur aan de andere kant van de oceaan, in de vochtige bergen van Canada. Om een nieuwe mijlpaal in ons avontuur te vieren gaan we graag naar de Westkust van de VS, met een stevige roadtrip op de planning. Een klassieke huwelijkslijst is voor ons geen mogelijkheid gezien geen ruimte in onze woonst in Antwerpen, maar sponsoring voor onze reis kan ons helpen onvergetelijke ervaringen op te doen, die we ook ons hele leven zullen bijhouden. We hebben voor verschillende zaken een kostenraming gemaakt, per item kan je sponseren. Een persoonlijke boodschap kan je ook achterlaten - dan weten we wat je gesponsord hebt en sturen we je eventueel een gepersonaliseerde foto. En als je liever onze verdere toekomst sponsort, we sparen ook voor een latere woonst, als we weten waar de toekomst ons brengt.

Bristlecone motel

Tijdens een roadtrip in de VS horen natuurlijk ook de standaard tussenstops in de klassieke motels. In Big Pine, tussen Yosemite national park en Death Valley, verblijven we 1 nacht.

Bryce Canyon

In Bryce Canyon, gekend om zijn unieke geologische rotsformaties, zullen we een nacht verblijven en genieten.

By night or by day: Alcatraz

Een bezoek per boot aan de bekende gevangenis in San Fransisco, Alcatraz, kan niet ontbreken. Misschien maken we er wel een nachtelijke tour van...

City Of Angels - LA

Onze reis sluiten we af waar we begonnen zijn, in LA, waar we 2 nachten verblijven en de touristenhighlights plannen te doen.

Een aperitief of drankje onderweg

Tijdens de roadtrip zullen we zoals in de films langs de weg misschien wel eens genieten van een fris drankje of anders lekkers. In Las Vegas gaan we ook wel wat vieren ;).

Eten

Van een picknick, burger, tot eventueel iets meer in Las Vegas.

Fietsen in San Francisco

Deze wereldstad gaan we ook een hele dag op de fiets ontdekken.

Fotoboek

Naar traditie maken we (of Pieternel toch) een fotoboek, om jaren later telkens opnieuw nog op reis te gaan. Van deze reis kan een fotoboek dus ook niet ontbreken.

Grand Canyon

We verblijven 2 dagen dichtbij opnieuw een UNESCO-werelderfgoedwonder.

Hearst Castle

'A museum like no other'

Huurauto

Voor een huurwagen en brandstof.

Ijsjes

Hoewel we in oktober naar de Westkust gaan, we verwachten wel enkele warme dagen waarop een ijsje wel goed zal smaken.

Las Vegas

Tijdens onze trip plannen we 2 nachten in Las Vegas. Een eerste nacht verblijven we in Excalibur, een sprookjeskasteel, de andere nacht, Halloweennacht, verblijven we in Luxor, een Pyramidehotel. Succes verzekerd dus :).

Monument Valley

Dit woestijnlandschap is wat filmgangers zien als het 'Wilde Westen'. Een toer is dan ook aangewezen om dit te ontdekken.

Nationale parken: America the Beautiful - 2017 Annual Pass.

Yosemite, Zion, Bryce, Grand Canyon, Monument Valley staan allen op het programma. Toegang tot de nationale parken betalen we via een jaarpas.

Overnachting bij Lake Powell

We overnachten bij al die natuurwonderen in een hotelletjes in Page, een stadje dat werd opgericht in 1957 om arbeiders en hun gezinnen een woonplaats te geven tijdens de constructie van de dichtbijzijnde Glen Canyon dam.

Overnachting langs Highway 1, San Simeon

Met de hoop hier wat Elephant Seals te kunnen zien :).

Plek van rust en veiligheid - Zion

In Zion National Park verblijven we 2 dagen en plannen oa Angels Landing te bezoeken voor dag en dauw.

San Francisco

In deze wereldstad - het culturele, financiële en commerciële centrum van Noord-Californië - verblijven we 2 dagen.

Universal Studios LA

We beginnen onze reis in Los Angeles, waar we er ineens invliegen, letterlijk en figuurlijk, met een dagje universal studio en een overnachting in LA.

Vliegtickets

Via Amsterdam naar the City of Angels.

Waterschoenen

In Zion national park plannen we de Narrows-route te doen, een dagtrip doorheen een rivierbedding, waarvoor best aangepaste schoenen worden gedragen en een wandelstok gebruikt.

Yosemite view lodge

Yosemite national park, een van de eerste nationale parken van de VS en de wereld, UNESCO werelderfgoed. We verblijven hier 2 nachten om 3 dagen met verstomming geslagen te worden.

Z - Woonst.

Waar een huis een thuis wordt. Waar we uiteindelijk gaan uitkomen weten we nog niet. Dat we er een thuis gaan van maken, dat staat al vast. Als een reis sponsoren je eerder niet aanspreekt, we zijn al aan het sparen voor een toekomstige woning, alle hulp daarbij is welkom.