Maarten & Lynn

trouwen op 18 juni, 2016

Dromen

Today is a perfect day to start living our dreams.

Live, Laugh, Love, Dream... Allemaal motto's die op hetzelfde neerkomen voor de komende jaren vol huwelijksgeluk! Om onze dromen wat concreter te maken naar jullie toe, hebben we een lijst(je) opgesteld met drie categorieën: de huwelijksreis, het eigen huisje (nu we in ons huis van de status 'huurder' naar de status 'eigenaar' zijn gepromoveerd willen we er eindelijk ons eigen plekje van maken) en "Life Beyond Sri Lanka", m.a.w. alles wat we na onze honeymoon wel kunnen smaken. Is er een droom bij die je graag wilt helpen te verwezenlijken, dan kan je het varkentje bij die droom opzij schuiven tot jouw gewenste bijdrage (of je bijdrage gewoon invullen in het vakje naast de droom). Zelfs een vol spaarvarken kan verder aangespekt worden! ;) Kan je niet kiezen? Geen probleem: je kunt je bijdrage ook over meerdere dromen verdelen. Rechtsboven zal steeds je totale bijdrage te zien zijn (nadat je op "Steun" hebt geklikt). Zodra je klaar bent, kan je (wederom rechtsboven) op "Afrekenen" klikken. Na het invullen van je gegevens verschijnt de vraag om je bedrag te storten op ons rekeningnummer (BE84 0836 6899 5259). Let op: je ontvangt hierover nadien géén e-mail meer, dus je noteert de gegevens het best even. Vergeet als mededeling niet te vermelden welke droom je sponsort en of je al dan niet aanwezig zult zijn op 18 juni! Bel ons gerust bij vragen of problemen. Ondertussen dromen wij lekker verder... Maarten & Lynn

Eigen huis (01) : Toilet boven

Niet aangenaam om al direct over onze sh** te beginnen, maar dit zal wellicht onze grootste en ook meest nodige verbouwing zijn. In onze gang boven, waar nu een bureau en boekenkast staat, zouden we een kleine 2e badkamer willen maken met een toilet en heel misschien (als het mogelijk is) ook een douche. Nu moeten we om veilig en op tijd aan het toilet te geraken telkens de trap af - dus boven al licht aansteken - dan met blote voeten over de koude tegels van de gang - dan licht in de living aan - verder over koude tegels door de living - om tenslotte licht in de badkamer aan te steken en te doen waarvoor we gekomen zijn - om dan dezelfde tocht helemaal terug te doen met als resultaat: helemaal klaarwakker terug in je bed kruipen. Wie zorgt ervoor dat we slaapwandelend onze behoefte kunnen gaan doen 's nachts? En dat we overdag gelijktijdig kunnen gaan als dat toevallig zou moeten gebeuren? We zullen jullie eeuwig dankbaar zijn in tijden van hoge nood!

Eigen huis (02) : Keukeneiland, nieuwe keukendeurtjes en... schuiven!

Hoewel onze keuken al enkele jaren goed dienst heeft gedaan, beginnen we ons stilaan echt te ergeren aan het feit dat we geen enkele schuif hebben. Daarom willen we onze keuken een beetje praktischer maken: extra bergruimte en werkruimte dankzij een keukeneiland, waar we ook met onze barkrukken kunnen aan eten. We zullen ons culinair walhalla dan ook een beetje meer inrichten volgens onze eigen smaak door andere deurtjes en een ander werkblad te monteren. Wie ons het overheerlijke (lang gemiste) gevoel wil geven om (oooh jaa...) een schuif open te trekken om bestek, potten of pannen te pakken, kan misschien weleens uitgenodigd worden om van onze kookkunsten te komen proeven.

Eigen huis (03) : Nieuwe slaapkamer

Een droom om binnenkort in te kunnen dromen... Vooral onze kleerkasten zijn aan vervanging toe nadat ze al meermaals uit elkaar zijn gehaald en terug ineen gestoken bij het verhuizen. Nu staan de kleerkasten in de 'dressing', maar ooit zal deze kamer een andere functie (zelf in te vullen) krijgen en zullen we onze kleren in onze eigen kamer opbergen. Als je iets doet moet je het ineens goed doen, dus willen we graag een nieuwe slaapkamer met een op maat gemaakte kleerkast, met bijpassend bed en nachtkastjes. Toevallig is onze matras ook eens aan vervanging toe... Wensen jullie ons een goede nachtrust toe? Laat ons dan niet te veel wakker liggen van de kostprijs ;-)

Eigen huis (04) : Nieuwe badkamer

Onze badkamer beneden doet ook al erg lang goed dienst, maar is niet volledig ons ding qua stijl... Om ook ons vochtprobleem aan het bad eens deftig bloot te leggen en aan te pakken, kunnen we maar beter alles uitbreken en opnieuw beginnen. Mooie tegeltjes, een tof badkamermeubel,... we zien het al helemaal voor ons! Zet jij mee onze badkamer in zijn blootje, zodat we er de badkamer van onze dromen van kunnen maken? We zullen aan jullie denken als we heerlijk in ons bad liggen weken...

Eigen huis (05) : Nieuwe eetkamer

Tot hiertoe hebben we dankbaar gebruik kunnen maken van een allegaartje aan meubels waarvoor we niets hebben moeten betalen. Super, maar stilaan wordt het tijd om er echt ons eigen plekje van te maken. Van een "schoon" tafel alleen kan je niet eten, dus daarom dat we er ook ineens toffe stoelen en een dressoir bij willen zetten... Wie altijd al graag een stoelpoot, tafelpoot of kastdeurtje op zijn naam had willen hebben staan, krijgt hier nu dé kans voor!

Eigen huis (06) : Bibliotheekkast

De oorlog, de Middeleeuwen, de geschiedenis... niets waar Maarten niets over weet. Naast zijn Wikipedia-verslaving, haalt hij in de allereerste plaats al deze kennis uit boeken, historische stripverhalen,... Om deze allemaal netjes bij elkaar te zetten, hebben we een mooie boekenkast (het oog van Lynn wil ook wat) op het oog. Helpen jullie mee om alle boeken op te ruimen van verschillende kasten, plankjes, zijn nachtkastje (en de vensterbank aan het toilet) naar één praktische kast?

Eigen huis (07) : Heraanleg tuin

Als het binnen min of meer in orde is, kunnen we ook eens naar ons uithangbord voor de achterburen gaan kijken, want dat ziet er momenteel niet zo fraai uit (geheel onze eigen schuld, natuurlijk). De foto hiernaast is dan weer "een beetje overdreven", maar het kan toch gezelliger vertoeven worden in een mooi tuintje. Jup heeft al een handje geholpen bij de vaststelling dat er heel veel steenpuin in onze grond zit, dus zouden we graag de grond wat willen omploegen om de stenen eruit te halen. Nadien zouden we dan mooie bloemenperkjes, een mooi gazonnetje en misschien een vijvertje of ander waterpartijtje willen aanleggen. Wie groene vingers of handige materialen of kennis van zaken heeft die deze werken kunnen vergemakkelijken, mag zich steeds aanbieden! Maar ook als je geen groene vingers hebt, kan je dankzij dit varkentje hieronder ook nog steeds "je steentje bijdragen!".

Eigen huis (08) : Nieuw terras

Tussen een vernieuwd huis en een vernieuwde tuin, zou een vernieuwd terras (met eventueel waterpartij) perfect zijn om alles tot zijn recht te laten komen. Door ons huidige terras op te breken kunnen we misschien ook het constructiefoutje aan onze leidingen (dat tot geurhinder leidt) ineens rechtzetten. Vervolgens kunnen we de grond dan egaliseren en bedekken met mooie terrastegels. Wie hieraan wil bijdragen, kan gerust nadien eens een terraske komen doen!

Eigen huis (09) : Tuinset

Ons nieuwe terras met waterpartijtje mist nog een tafel met stoelen en een parasolleke... Een terraske doen... Toch handiger aan een tafel met stoelen. Ons metalen setje mag plaats maken voor een iets strakkere tuinset. Wie dit sponsort mag mee van het zonnetje komen genieten in ons stekje. Kan je niet zo goed tegen de straffe Belgische zon, dan kan je natuurlijk ook een parasol sponsoren...

Eigen huis (10): BBQ

Een onmisbaar instrument, met die prachtige zomeravonden in ons landje. De persoon die dit schenkt, wordt meteen ook uitgenodigd voor een BBQ bij ons thuis!

Huwelijksreis (00): Een goei fototoestel

Vooraleer we deze prachtige reis gaan maken, gaan we eerst een deftig kodakske kopen om al onze paradijselijke kiekjes op vast te leggen. Als je hiervoor sponsort, kun je nadien naar onze dia-avond komen ;-)

Huwelijksreis (01) : Reispas voor ons beide

Help mee te voorkomen dat we als "sans-papiers"-koppel wordt teruggestuurd aan de grenzen van Sri Lanka... Dankjewel dat we de douaniers niet moeten omkopen :-)

Huwelijksreis (02) : Visa voor Sri Lanka

Ook een visum is nodig om Sri Lanka binnen te mogen. Wordt jij onze ambassadeur/ambassadrice?

Huwelijksreis (03) : De nodige spuitjes en pillekes

Zin om doktertje te spelen? Dan mag jij ervoor zorgen dat we onze inentingen voor Hepatitis A & B, en DTP in orde brengen. Ook voor diarree, buiktyfus en malaria nemen we best een reisapotheek mee.

Huwelijksreis (04) : Come fly with me, let's fly, let's fly away...

Op 3 juli stijgen we op in Dusseldorf... 15 uur later landen we in Colombo. En op 17 juli mogen jullie je prachtig beschilderde spandoeken bovenhalen op de luchthaven van Dusseldorf. Btw, wie kan ons brengen en ophalen? (= verhoogde kans op een souvenir)

Huwelijksreis (05) : Overnachten in Waikkala

Onze eerste nacht op een ander continent brengen we door in een lodge van een Vlaams koppel in het vissersdorpje Waikkala. Daar kunnen we even uitblazen van de lange reis en genieten van de schitterende omgeving.

Huwelijksreis (06) : Fietsen / kanoën in Waikkala

Op onze eerste dag na aankomst, kunnen we de omgeving in Waikkala gaan verkennen met fiets of met de kano. Als je vindt dat we onze beenspieren of armspieren eens aan het werk moeten zetten tijdens onze huwelijksreis, mag je dit varkentje wat vooruit laten trappen :-)

Huwelijksreis (07) : Bezoek aan de tempel van Munneswaram

Op weg van Waikkala naar Anuradhapura maken we een stop in Munneswaram, een belangrijke hindoeïstische tempel in deze streek. Dit bezoek kan ons misschien wat positieve karma geven... ;-)

Huwelijksreis (08) : Anuradhapura al trappend ontdekken

Met de fiets trappen we onzelf het verleden in tussen de ruïnes van de oudehoofdstad Anuradhapura. Hier startte het boeddhisme in Sri Lanka, en daarom is het nog steeds één van de belangrijkste bedevaartsoorden van het land. En de grappigste plaatsnaam van de hele reis...

Huwelijksreis (09) : Polonaruwa by bike

Alweer de fiets op om Polonaruwa, ook in een ver verleden de hoofdstad van Sri Lanka, te bezoeken. Laten jullie ons hier slalommen tussen de vele tempels, paleizen en beelden?

Huwelijksreis (10) : De leeuwenrots van Sigiriya

Klinkt ontzagwekkend, niet? Deze majestueuze rots die maar liefst 180m oprijst met bovenop een paleis dat reeds 15 eeuwen waakt over de omgeving zal één van de hoogtepunten van de reis zijn. Laten jullie ons even een Lion-King-momentje beleven?

Huwelijksreis (11) : Rotstempel in Dambulla

Op weg naar Kandy komen we langs Dambulla, waar vijf grotten de meest indrukwekkende rotstempel van Sri-Lanka vormen. De plafonds van de grotten zijn overdekt met prachtige schilderingen. Laten jullie ons een stijve nek krijgen om deze pracht en praal te bewonderen?

Huwelijksreis (12) : Dineren en overnachten in Kandy

Twee nachten na elkaar zullen we in Kandy overnachten, een stad in de bergen rond een kunstmatig meer. Wie laat ons genieten van een zacht bedje en een heerlijk avondmaal?

Huwelijksreis (13) : Back to the nature

Per tuktuk vertrekken we naar een prachtig stukje natuur op een boogscheut van Kandy. Daar maken we een wandeltocht over kleine paadjes langs enkele tempels van vele honderden jaren oud. Betalen jullie mee de tuktuk-chauffeur?

Huwelijksreis (14) : Horton Plains en World's End

Op weg naar Nuwara Eliya zijn er mooie wandelmogelijkheden in de hoogvlakte van de Horton Plains, een verlaten en geheimzinnige hoogvlakte op een 2134 meter hoge bergrug. De heenrit is ronduit betoverend. Panorama's wisselen elkaar af, en je ziet vlakke en terrasvormige rijstvelden, glooiende theeplantages, maar ook uitgestrekte wouden. De Plains zelf, vaak gehuld in nevel en mist en met een begroeiing van gras en schrale boompjes, vormen één van de indrukwekkendste gebieden van Sri Lanka. Ze zijn zeer moeilijk te bereiden: slechts 3 wegen kronkelen steil omhoog, en verder kan je er alleen te voet doorheen. Een spectaculaire uitschieter is "world's end", een plaats om te genieten van het mooiste uitkijkpunt van Sri Lanka, aan een afgrond die 1600 meter loodrecht de diepte induikt. Bij helder weer hebben we dan een fenomenaal uitzicht op de vlakte die zich ver onder ons uistrekt. Geven jullie ons tijdens de wandeling een duwtje in de rug om van dit uitzicht te kunnen genieten? :-)

Huwelijksreis (15) : Overnachten in Nuwara Eliya

In een groen heuvellandschap met talloze theeplantages ligt een bekend hill resort uit de Britse periode waar we de nacht zullen doorbrengen.

Huwelijksreis (16) : Trein naar Ella

Vanuit Nuwara Eliya reizen we verder met de trein naar Ella, langs zeer mooie theeplantages die de berghellingen bedekken. Zorgen jullie ervoor dat we treintickets kunnen laten zien aan de conducteur?

Huwelijksreis (17) : Yala National Park

Naar verluidt zouden de wildparken van Sri Lanka qua schoonheid en diversiteit aan fauna kunnen wedijveren met de beste Afrikaanse parken. Allicht zullen we zowiezo genieten van een onvergetelijke junglesafari, op zoek naar olifanten, herten, apen en ander wild in Sri Lanka's grootste safaripark. Tanken jullie de jeep vol?

Huwelijksreis (18) : In schoonheid afsluiten in Hikkaduwa

Onze laatste dagen brengen we door in zon-zee-strand-modus aan een rustig meer in Hikkaduwa, nabij de prachtige zuidkust van Sri Lanka. Strandwandelingen langs de vissersdorpen, snorkelen, zonnen, zwemmen,... Wie laat ons even de toerist uithangen om dan met volgeladen batterijen terug naar België te keren.

Life beyond Sri Lanka (01) : Nieuwe tent met Jup-compartiment

Onze Sri Lanka-reis zal een uitschieter zijn op vlak van luxe, prijs en afstand... Nadien doen we het weer gewoontjes op onze ouwe getrouwe manier: met de auto en de tent naar de zon! Ons oranje-blauw tentje is nog lang niet versleten, maar aangezien we ons nieuwe kwispelende gezinslid vanaf nu ook zullen meenemen, en aangezien een iets grotere tent ook praktischer (en beter voor de rug) is, zijn we van plan zo'n tent van een tent te kopen. Wie zorgt er mee voor zorgeloze nachtjes kamperen voor ons en Jup?

Life beyond Sri Lanka (02) : Nieuwe botinnen

Zowel Maarten als Lynn hebben nieuwe botinnen nodig. Die van Maarten zijn aan vervanging toe door natuurlijke slijtage, en die van Lynn hebben een keer op het menu van Jup gestaan waardoor hier en daar wat onderdelen ontbreken... Voor de wandelingen met Jup en de wintertochten van Maarten kunnen nieuwe botinnen dus goed van pas komen. Laat het varkentje maar wat naar rechts stappen als je onze meest elegante schoendracht wat wil "steunzolen".

Life beyond Sri Lanka (03) : Goei bestek

Een klassieker van op de huwelijkslijsten vroeger... Bij onze uitzet is dit iets dat nog ontbreekt: een bestekkoffer met "goei servies". Wil je bij ons eens iets eten met gouden lepelkes? Doe er bij dit varkentje dan maar een schepje bij.

Life beyond Sri Lanka (04) : Ligzetels, hangmat of cocoon chair

Om in onze eigen tuin van het zonnetje, een boekje en een lekker glaasje wijn te genieten, zouden we graag ligzetels, een hangmat of een cocoon chair hebben (we zijn er nog niet helemaal uit wat het beste zit of ligt). Wie ons wil laten chillen en genieten, mag hier wat geld voor schieten...

Life beyond Sri Lanka (05) : Massage

Een beetje tijd maken voor ontspanning en voor elkaar is een echte must. Daarom gaan we af en toe, om eens van de alledaagse stress en drukte te ontsnappen, gezellig een dagje naar de sauna. Een massage voor elk van ons kan dan wel eens een zalig extraatje zijn. Dankjewel om ons weer helemaal als nieuw te laten voelen!

Life beyond Sri Lanka (06) : Robotstofzuiger

Dankzij onze liefste woef Jup zien we ze soms vliegen - de vlokken stof en haar - dus dagelijks stofzuigen is de boodschap. Misschien is zo'n robotstofzuiger daarom wel een handig hebbedingetje. En met een beetje geluk vinden Pringles en Lolek (de katten) het een geweldige attractie en kunnen wij nog wat hylarische taferelen fotograferen (wat veel leuker is dan stofzuigen!) Ideeën voor een naam voor Mister of Miss Vacuum, alsook een propere bijdrage, zijn steeds welkom!