Lies & Michaël

trouwen op 26 maart, 2011

Dromen

6 stoelen

Het klinkt een beetje stom, maar wij hebben maar 4 stoelen aan onze eettafel. Een overblijfsel van onze studio in Leuven. We willen heel graag 6 stoelen. Zo kunnen we makkelijker bezoek ontvangen én meer comfortabel zitten. Het zou onze living dan helemaal af maken.

Cocktails on the beach

Op huwelijksreis gaan we 1 dag inlassen om op het strand te hangen en cocktails te drinken. Wij kijken er nu al naar uit. Volgens ons gaan we die waardevolle dag met nòg een geruster gevoel tegemoet als we daarbij niet aan het geld moeten denken.

Droogkast

Niet echt romantisch, maar eerder uit praktische overwegingen. Een droogkast. Momenteel moeten we onze kleren telkens ophangen op het wasrek in de bureau na elke wasbeurt. Een droogkast zou de efficiëntie in ons huishouden aanzienlijk verhogen dus.

Een degelijke TV

Lies zit heel graag onder een dekentje in de zetel voor TV met kaarsjes en een thee... alleen is onze huidige TV aan de oude kant en dreigt dit ritueel verloren te gaan. Bovendien kunnen wij echt wel deugd hebben om samen is een film te kijken af en toe. Onze TV nu vertoont zijn eerste aftakelingsverschijnselen en neemt heel veel plek in. Een nieuwe TV is dus zeer welkom.

Een huis

Tja, wij dromen stiekem van een huis in Mechelen. Michaël wil vooral een huis met eiken balken. Lies is iets praktischer ingesteld... zij wil een huis met een garage, een klein tuintje, een goei keuken, gezellige raampjes, mooie slaapkamers, een bad, een dressing, ... samengevat komen we dus aan een megalomaan huis eigenlijk. En dat kost geld, dus zetten we nu al centen opzij om ooit een benadering van zo'n huis te kunnen kopen. We kunnen daarvoor dus zéker een steuntje in de rug gebruiken.

Een jaar lang elke maand op restaurant

Wij gaan heel graag uit eten. Voor ons is dat echte quality time. We kunnen er echt van genieten om tussen alle drukte eens uitgebreid te gaan tafelen met ons twee. Niks overtreft een aangename babbel in combinatie met lekker eten en een wijntje.

Een wijnrek

We proberen een voorraad wijn aan te leggen, maar momenteel beschikken we alleen over een gammel rekje om onze flessen in kwijt te geraken. We willen graag een écht wijnrek in onze living zetten. Het zal niet alleen bijdragen aan de gezelligheid bij ons thuis, maar het zal ook met bijzonder veel zorg behandeld worden.

Kastje voor de living

Lies heeft ons appartement al bijzonder aangenaam ingericht. Maar het is nog niet helemaal af. We hebben ons oog laten vallen op een kastje dat onze living echt compleet zou maken. Het staat al lang op onze lijst, maar we hebben het nog niet kunnen kopen.

Muurdecoratie

Om onze woonst helemaal af te werken hebben we specifieke muurdecoratie op het oog. We willen het al heel lang, maar het is er nog niet van gekomen om het al in huis te halen. Nochtans zou het een echte meerwaarde hebben voor de gezelligheid bij ons thuis.

Planten voor bij ons thuis

Lies houdt heel veel van planten en zou graag onze woonruimte aankleden met veel groen.

Reiskoffers

Na een iets of wat mindere ervaring met een loodzware, jaren '70, onhandige reiskoffer (vooral voor Michaël), leken nieuwe reiskoffers ons een investering waard. Michaël heeft namelijk een hekel aan inefficiëntie. Deftige reiskoffers zullen ons dus heel wat geknoei en gevloek (van Michaël) besparen. Na de nare ervaringen gaan we extra dankbaar zijn voor handige en degelijke reiskoffers...

Rondreis op Bali

Voor onze huwelijksreis gaan we naar Bali. In plaats van tussen onze corpulente Duitse vrienden te bruinen en onze gezellige noorderburen te aanhoren, verkiezen we toch om met ons tweetjes voor kleine week een rondreis op Bali te doen. Het is de eerste keer dat we zo ver reizen, dus het staat wel garant voor een straffe ervaring.

Sauna

Wij gaan heel graag naar de sauna, maar het komt er zo weinig van. Nochtans kunnen we daar echt van genieten en is het echte ontspanning voor ons. We hebben het voornemen om wat vaker naar de sauna te gaan en ons een abonnement ervoor aan te schaffen.

Snorkeltrip

Op huwelijksreis willen we graag een hele dag eens gaan snorkelen. We kunnen een hele dag gaan snorkelen met lunch en een eigen boot aan een onbewoond eiland. We hebben dat nog nooit gedaan en het lijkt ons echt een heel aangename activiteit voor op onze reis. Volgens ons wordt het een waardevolle ervaring.

Spiegel

Soms loopt Michaël er wel eens onverzorgd bij... daar is een simpele verklaring voor. Wij beschikken niet over een grote spiegel. We hebben wel een spiegel, maar die is omwille van een obscure, jaren '90 modegril in drie golvende stukken gesneden. Een normale spiegel zou helpen om Michaël wat vaker verzorgd rond te zien lopen en dat willen we uiteindelijk allemaal.

Wijnabonnement voor 1 jaar

Wij zijn grote wijnliefhebbers. We kraken regelmatig al is een fles wijn. Ook als er gezelschap langskomt hoort er een wijntje bij. Wij willen graag een voorraadje aanleggen. Via de wijnbeurs kan je een abonnement krijgen waarmee je elke 3 maanden een doos met verschillende geselecteerde wijnen ontvangt. Dat lijkt on een goede start om een voorraad aan te leggen. Hier gaan wij zeker van genieten en wie deze droom steunt kan uiteraard rekenen op 'return of investment' bij een toekomstig bezoek.