Karolien & Nils

trouwen op 21 mei, 2016

Dromen

Allereerst een woordje uitleg over deze huwelijkslijst: huwelijksreis Tanzania - Zanzibar

To a lifetime of adventures together. Live, laugh, love, dream and... travel! Gepassioneerde reizigers als we zijn, kan een unieke huwelijksreis dus zeker niet ontbreken. We reizen naar een, voor ons, onbekend continent en zijn benieuwd om dit prachtige stukje Afrika te ontdekken. Een mooie combinatie van avontuur en ontspanning, ideaal om onze eerste weken als getrouwd paar in te zetten. Tijdens uitgebreide safari's door de mooiste nationale parken van Tanzania hopen we de beroemde 'big five' van dichtbij te bewonderen. Ook een bezoek aan onder andere de wereldberoemde Serengeti, de unieke Ngorongoro krater, Lake Manyara en het Masai-dorp mogen niet ontbreken. We sluiten onze reis af op het tropische specerijeneiland Zanzibar, waar we kunnen genieten van hagelwitte stranden en een verfrissende tijd aan de Indische Oceaan. Is er een onderdeel van onze reis dat je graag helpt te vervullen, dan kan je je bijdrage gewoon invullen in het kadertje naast het onderdeel en bevestigen met de knop 'steun'. Kan je niet kiezen? Geen probleem, je kan je bijdrage ook over meerdere activiteiten verdelen. Rechtsboven zal steeds je totale bijdrage te zien zijn. Ben je klaar, dan kun je daar op 'afrekenen' klikken. Na het invullen van je gegevens verschijnt de vraag om je bedrag te storten op een rekeningnummer. Dit is eigenlijk onze eigen rekening dus hierover hoeven jullie zich geen zorgen te maken. Let op: je ontvangt hierover nadien géén mail meer dus je noteert de gegevens best even. Vergeet als mededeling niet te vermelden welke droom je sponsort. Bel ons gerust bij vragen of problemen. Ondertussen dromen wij lekker verder...

Brussel - Tanzania: heenvlucht huwelijksreis

Op woensdag 27 juli 2016 vliegen we met Qatar Airways richting Tanzania. Na een vlucht van zo'n 14 uur (met tussenstop in Doha) landen we op Afrikaanse bodem in de luchthaven Kilimanjaro. Pluspunt, de kans op een jetlag is vrijwel onbestaande, aangezien er slechts een uurtje verschil is met België.

Bungalow overnachting 1: Arusha

Acclimatiseren doen we in Meru View Lodge (Arusha). Deze gezellige bungalows liggen aan de voet van Mount Meru. De ideale locatie om onze safari tour te beginnen.

Camera in de hand: bavianen spotten in Lake Manyara NP

In het Lake Manyara National Park wonen o.a leeuwen, buffels, olifanten, giraffen en grote scharen bavianen. Op de oevers van Lake Manyara zien we flamingo's pootje baden. Deze tocht in een 4x4-voertuig met gids brengt ons naar het hoogland waar we spectaculaire uitzichten hebben op de omgeving.

Country Lodge Karatu: overnachting 2

Na een safari tour overnachten we in Country Lodge, gelegen tussen de Ngorongoro krater en Lake Manyara National Park. Een oase van rust waar we de indrukken van onze eerste safaridag in een ontspannen sfeer kunnen verwerken.

De savannes van de Serengeti: meerdaagse safari

We zetten onze tocht verder en rijden met het 4x4-voertuig naar de Serengeti. Ook de Mara Rivier is hier perfect te bereiken. De wijde savannes van de Serengeti zijn een paradijs voor grazende dieren. Onderweg dienen zich fantastische blikken aan op de vulkanische bergen en over oneindige vlaktes. Dit indrukwekkende gebied waar we een aantal dagen zoet mee zijn, zal ons niet onberoerd laten.

Droomlocatie tentenkamp Serengeti: overnachting 3, 4 en 5

Het Serengeti View Camp werd ons aangeraden in dit gebied als het gaat om spotten van dieren, gezien de grote migratie via de Serengeti richting het Noorden trekt. Een uitgelezen plek om een aantal nachten te verblijven en van hieruit verschillende uitstappen te plannen.

Exclusieve ochtendsafari Serengeti en Ngorongoro krater

Na een ochtendsafari door de Serengeti zetten we de trip verder naar de Ngorongoro krater. Dit uniek Unesco Werelderfgoed bekijken we van dichterbij door een afdaling en safari in de krater. Ook hier is de kans groot om de 'big five' tegen te komen.

Genieten in tentenkamp Karatu: overnachting 6

Na drie vermoeiende safaridagen in de Serengeti nemen we de tijd om in het tentenkamp na te kaarten over de ongelooflijke impressies van dit Oost-Afrikaanse land.

Gigantische baobabbomen: safari Tarangire NP

Een nieuwe dag, een ander stukje Tanzania te ontdekken. We gaan op safari in het Tarangire NP, waar de baobabbomen het landschap domineren en zorgen voor een spectaculaire achtergrond. De Tarangire rivier en de moerasgebieden in het park trekken in dit seizoen veel wild aan.

Overnachting 7: Sangaiwe Tented Camp

Overnachten doen we vandaag in een kleinschalig tentenkamp, op een boogscheut van het Tarangire NP. De lodges hebben een prachtig uitzicht op de vallei en Lake Buringi.

Project: Masai-dorp

Vandaag iets heel anders op ons programma. We bezoeken het Afrika Amini Project waar we een inkijk krijgen in het leven van de Masai. Samen met hen gaan we de natuur in en ontdekken we hun manier van leven en hun gewoontes.

Puur genieten: overnachting 8 in Masai Lodge

Na het bezoek aan het Masai-dorp, dompelen we ons verder in hun tradities en overnachten we in hun gebied. Dit wordt beschreven als een speciale plek waar de gasten onmiddellijk tot rust komen en het is bovendien een weerspiegeling van 'the essentials of life'. Onze bungalow ligt te midden van de wildernis met een adembenemend zicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Deze savanne, die loopt tot aan de grens met Kenia, is het gebied waar de Masai thuis zijn. De ideale plek dus om dit volk, hun rituelen en tradities te leren kennen. Leren van elkaar en samen zijn, daar gaat het hier om.

Specerijeneiland Zanzibar: korte vlucht Tanzania - Zanzibar

Het eerste deel van onze reis zit erop. We vliegen vanuit Tanzania naar Zanzibar, het eiland ten oosten van Tanzania waar we een aantal dagen zullen relaxen. Een exotische bestemming, op nog geen 500 km verwijderd van het vaste land.

Specerijeneiland Zanzibar: strandverblijf Ocean View Hotel (6 nachten)

We sluiten onze huwelijksreis af aan de zuidoost-kust van Zanzibar, waar we kunnen (na)genieten aan één van de mooiste stranden van het land. Onze kamer biedt een subliem uitzicht op de Indische Oceaan. Bovendien kunnen we, buiten het zalig niets doen, ook de actie opzoeken. Dit hotel biedt immers een waaier aan mogelijkheden: snorkelen, duiken, kitesurfen,...

Stone Town: uitstap

Stone Town is de hoofdstad van het eiland Zanzibar. Hoewel de naam niet direct klinkt als een romantische bestemming, toch is het een bezoekje waard, want dit deel van Zanzibar is het culturele hart van het eiland en het staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een plek met kronkelende steegjes, drukke bazaars, moskeeën en grootse Arabische huizen.

Vlucht Zanzibar - Brussel

We hopen ook weer veilig naar huis te kunnen terugkeren om aan de rest van ons leven samen te beginnen ;-)