Anke & Jelle

trouwen op 9 juni, 2018

Dromen

A. Een woordje uitleg

Welkom op onze dromenpagina! Aangezien we beiden graag reizen is onze grootste droom momenteel om een onvergetelijke en unieke huwelijksreis te maken, iets wat je slechts éénmaal in je leven meemaakt en wat niet typisch is voor een huwelijksreis. Daarom hebben we gekozen voor een rondreis door Virunga National Park in Congo en door Nyungwe National Park in Rwanda. Hieronder kan je zien aan welke dingen wij net de centjes gaan uitgeven op onze huwelijksreis in de vorm van 'dromen'. Is er een droom waar jij ons mee wil steunen, dan kan je het varkentje bij die droom opzij schuiven tot aan het bedrag dat jij in gedachten hebt. Je kan het bedrag ook in het kadertje naast de droom intypen. Kan je niet kiezen tussen al die fantastische dromen? Geen probleem! Je kan je bijdrage ook over meerdere dromen verdelen. Rechtsboven zal steeds je totale bijdrage te zien zijn. Ben je klaar? Klik dan op 'afrekenen'. Nadat je je gegevens hebt ingevuld, zal je gevraagd worden om het bedrag te storten op een rekeningnummer van Argenta. Geen zorgen, dit is onze eigen (trouw)rekening. Je noteert best deze gegevens want je krijgt geen aparte e-mail voor de betaling. Vervolgens kan je nog een persoonlijk berichtje toevoegen zodat wij weten welke droom je gesteund hebt. Anke & Jelle

Canon EOS 1300 D

Om prachtige foto's van onze huwelijksreis met jullie te kunnen delen, hebben we een betere camera nodig dan gewoon onze gsm's. Met een 18-55mm lens, 2 extra batterijen en waterdichte draagtas zijn we zeker dat zowel wij als de aapjes scherp op de foto zullen staan.

Chimpanzee Tracking

In het Nyungwe National Park in Rwanda gaan we op zoek naar chimpansees. De chimpansee families trekken voortdurend rond in het gebied, springend van boom naar boom. Daarom zullen we ze moeten zoeken en hen daarna proberen bij te houden.

Gorilla Tracking

In het Virunga National Park in Congo gaan we op zoek naar de bedreigde berggorilla's. We gaan 2 dagen achter elkaar in het gebied op zoek naar een familie van gorilla's. Wanneer we een familie gevonden hebben, gaan we een uurtje vol verwondering staren naar hoe ze eten, spelen, relaxen,... .

Muzimu trail

In het Nyungwe National Park gaan we het Muzimu trail afwandelen. Deze trektocht van 5.2 km duurt ongeveer 3.5 uur en onderweg zullen we kunnen genieten van alle fauna en flora van het Nyungwe park. Op het einde zullen we beloond worden met een prachtig zicht op het Kivu meer en, op een heldere dag, zelfs met een zicht op de vulkanen van Virunga National Park.

Nyiragongo Volcano Trek

In het Virunga National Park zullen we een trektocht doen naar de top van de Nyiragongo Vulkaan. Na een trektocht van een dag zullen we aan de top staan van de actieve Nyiragongo vulkaan en kijken naar het grootste lavameer. Op onze trektocht nemen we een kok en drager mee.

Nyungwe Canopy walk

In het Nyungwe National Park zullen we een wandeling maken over een 200m lange hangbrug op 50 meter boven de grond. Zo kunnen we net als de chimpansees tussen de boomtoppen slingeren.

Overnachting Bukima Tent Camp

In het Virunga National Park zullen we 2 nachten verblijven in het Bukima Tent Camp. Dit wordt onze uitvalbasis voor de gorilla treks. Hierbij is een all-in formule voorzien dus dorst en honger gaan we zeker niet hebben.

Overnachting Heaven Boutique Hotel

Na een lange vlucht vanuit Milaan naar Kigali gaan we snel even onze batterijen opladen in het Heaven Boutique Hotel in Rwanda vooraleer te beginnen aan onze rondreis door Virunga National Park en Nyungwe National Park.

Overnachting Mikeno Lodge

Na onze gorilla treks zullen we verblijven in de Mikeno Lodge. Dit is een luxueuze hut in het Virunga National Park vlakbij het hoofdkwartier van de rangers van Virunga National Park en het weeshuis voor gorilla's. Hier zullen we bekomen van onze gorilla treks en onze batterijen opladen voor de zware trektocht naar de top van de vulkaar Nyiragongo.

Overnachting Nyiragongo Volcano Summit Shelter

Na onze zware trektocht naar de top van de vulkaan zullen we overnachten in Nyiragongo Volcano Summit Shelter. Dit zijn kleine hutjes vlakbij het lavameer. Na 1 nacht op de top van de vulkaan vertrekken we weer naar beneden.

Overnachting Nyungwe Top View Hill Hotel

In het Nyungwe Top View Hill Hotel zullen we 2 nachten verblijven. Het hotel is idylisch gelegen op een van de toppen van het Nyungwe Park. Van hier zullen we op zoek gaan naar de chimpansees en zullen we een wandeling maken tussen de boomtoppen van het park tijdens de canopy walk.

Overnachting Tchegera Island Tented Camp

Voor 2 nachten zullen we uitrusten in het Tchegera Island Tented Camp op het Tchegera eiland in het midden van Lake Kivu. Hier zullen we bekomen van het eerste deel van onze reis en helemaal uitgerust weer vertrekken om aan deel 2 te beginnen.

Tchegera Island

We zullen 2 dagen gaan ontspannen op Tchegera Island na onze beklimming van de Nyiragongo vulkaan. Dit eiland, in het midden van Lake Kivu, is de perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en om te ontspannen na de stevige Nyiragongo klim. Met de boot zullen we naar dit rustige eiland gebracht worden om te relaxen, wandelen of snorkelen.

Transport Rwanda - Virunga

Omdat het overgrote deel van onze reis recht door de jungle gaat, kunnen we niet zomaar met een gehuurde Fiat 500 op pad. We hebben daarom een 4x4 gehuurd met gids/chauffeur zodat we zeker veilig op onze bestemmingen geraken.

Umuyove Trail

In het Nyungwe National Park zullen we ook het Umuyove Trail afwandelen. Tijdens deze wandeling komen we hopelijk bijna alle primaten tegen die te vinden zijn in het Nyungwe National Park. De tocht duurt ongeveer 3 uur en neemt ons 4.7 km doorheen het park.

Vlucht Milaan - Kigali

We zullen vanuit Milaan naar Kigali in Rwanda vliegen met Ethiopian Airlines en ook zo weer terug komen na onze fantastische huwelijksreis.